Vinterdyne – Type

Hvilket fyld skal der i min vinterdyne?

Når du skal vælge en ny vinterdyne eller varm helårsdyne, så er fyldets type, kvalitet og mængde helt afgørende for en behagelig søvn.

Dun vinterdyne

Dun er et naturprodukt som er fremragende til at holde på varme og transportere sved. En varm dundyne med fine dun, fremfor stikkende fjer, er måske det bedste fyld til varme dyner man overhoved kan forestille sig. Udover at isolere rigtig godt, kan kroppen også nemmere komme af med overskydende varme. Ved dun dyner er bæreevnen afgørende, læs mere her.

vinterdyne, varm dyne, helårsdyne
Vinterdyne fra Ringsted Dun

Fiber vinterdyne

Kvalitets fiberdyner er stærkt undervurderet. En thermo dyne med fine fibre, kan være et billigt alternativ til de noget dyrere dun dyner. Fiber dyner er ligeledes allergi venlige og kan vaskes ved 60 grader, hvor husstøvmider og bakterier dør ved 55 grader.

Silke vinterdyne

Silke er ligesom dun et naturprodukt. Modsat dun er det ikke så godt til at holde på varme, derfor er silke fyld mest velegnet til sommerdyner. Vi vil derfor ikke anbefale at bruge en silkedyne om vinteren.

Kapok dyne

Kapok er forholdsvis nyt på det danske marked og er især for dem, som søger et 100% økologisk produkt at sove med. Kapok er et naturmateriale, ligesom silke, og vokser kun i de tropiske jungler i Afrika og Indien. Da Kapok frøene høstes direkte fra Kapok træet i naturen, er Kapok udover at være 100% økologisk også et bæredygtigt produkt. Kapok er ligeledes et godt valg hvis du er allergiker, da fibrenes opbygning gør at husstøvmider og skimmel ikke kan leve i dynen.

vinterdyne, dyne, kapok, babydyne, juniordyne
Kapok dyne fra Cocoon

Uld vinterdyne

Uld dyner er yderst temperatur regulerende, hvilket gør at du kan sove behageligt under en ulddyne også i den kolde vintertid. Samtidig med at kroppen kan ånde i ulddynen, er uldfibrene også fugtabsorberende. Hvilket gør at svedproblemer undgås, så du kan sove roligt hele natten i en konstant temperatur.