Varme dyner – Vægt

Hvor meget fyld er der i varme dyner ?

Fyldets vægt siger kun noget om hvor varm dynen er, hvis man også ser på fyldets type og kvalitet. Varme dyner med 700 gram gåsedun af høj kvalitet, er med sikkerhed meget varmere end en fiberdyne med 1.000 gram fyld eller en fjer dyne med 1.000 gram fyld!

 

Temperatur skema

Her er et skema som du kan bruge hvis du skal finde varme dyner med dun.

Lune dyner Varme dyner
Andedunsdyne, bæreevne 8 800 gram 1.200 gram
Andedunsdyne, bæreevne 9 700 gram 1.000 gram
Andedunsdyne, bæreevne 10 650 gram 900 gram
Moskusdyne, bæreevne 11 600 gram 850 gram
Gåsedunsdyne, bæreevne 12 550 gram 800 gram
Gåsedunsdyne, bæreevne 13 500 gram 700 gram

 Vi har i dette skema taget udgangspunkt i en dundyne i almindelig størrelse 140×200 cm, så skal du bruge en anden størrelse, skal du selv omregne.

 

Varme dyner ikke for alle!

De fleste personer vil have størst glæde at en lun helårsdyne til vinterbrug og en kølig sommerdyne til sommerbrug. Ca. 1/10 del af den danske befolkning, oplever at deres dyne er for kold. En dyne kan enten være for kold fordi personen som bruger den, er meget kuldskær. Eller fordi soverums temperaturen er meget lav, men uanset hvad skal man have en dyne som passer til behovet.

 

Kvalitet

Når I skal ud og købe nye varme dyner, så er I godt på vej, hvis I vælger det rigtige fyld i den rette mængde, men det er ikke det eneste som er vigtigt. Køb altid en dansk produceret dyne. Her kan man stole på varedeklarationen og at dynen lever op til strenge kvalitets krav. Her har vi listet nogle få, men meget vigtige retningslinjer, som du skal gå efter ved køb af ny dyne.

  • Køb Dansk – Høj kvalitet til samme pris!
  • Vigtige certificeringer – NoMite, Oeko-Tex og Downafresh
  • Pålidelig forhandler og producent – 10 års garanti
  • Et Godt Tilbud – Se på den faktiske pris, ikke vejledende pris!

Det behøver ikke være så svært at finde den rigtige dyne, man skal blot sætte sig lidt ind dynens egenskaber og sammenligne priser.

varm dyner, vinterdyne, dundyne
Varme dyner kan gøre selv den koldeste vinterdag hyggelig!

Hvis man køber en billig dundyne hos en pålidelig forhandler, får man som regel meget for pengene og hvis man betaler lidt mere, får man lidt bedre egenskaber og en længere levetid på dynen.

 

Er du i tvivl om dun er det rigtige valg af fyld? Se oversigten over fyld her.