Kan den koges under dynen?

Et gammelt råd lyder, at man kan koge risengrød under dynen. Men er det en god idé?

Kog Risengrød under dynen

Du kan ikke sætte en grydefuld med ukogte grødris under dynerne og forvente at have frisklavet varm risengrød efter et par timer. Men du kan bringe gryden med ris til kogning på dit komfur og så få det til at koge færdig under dynen.

risengrød under dynen

Og det er slet ikke nogen dårlig idé, for på den måde sparer du både strøm og undgår, at grøden brænder på.

Du behøver ikke røre i gryden, mens den står under dynen. Det er varmen fra kogepladen, der normalt får risengrød til at brænde på. Det er dog vigtigt, at du ikke overspiller det gamle husråd og lader risengrøden stå hele dagen. F.eks. fra du går hjemmefra om morgenen til aftensmadstid. Gør du det, risikerer du, at der dannes for mange bakterier i grøden i det lunkne miljø. Grøden skal helst kun stå under dynen et par timer.

Umiddelbart er grødretter det eneste, der egner sig til at blive kogt færdig i sengen. Gryderetter med f.eks. kød kan holdes varme under dynen et kort stykke tid, men de kan ikke tilberedes der.

Artiklen hentet hos Ekstra Bladet Online

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *